Παρουσίαση βιβλίου: Το μυστικό βιβλίο του μπλε κύκλου

By Ευαγγελία - 9:47 μ.μ.

Αν και πλησιάζουμε στις γιορτές, το βιβλίο που σας παρουσιάζω αυτή την φορά δεν είναι σχετικό με αυτές αλλά με έναν τρόπο είναι πάντα επίκαιρο!

Ένα βιβλίο για την πιο σπουδαία ουσία του πλανήτη: ΤΟ ΝΕΡΟ!

H επιστημονική ομάδα του Διεθνούς Ερευνητικού Κέντρου Νερού Νηρέας του Πανεπιστημίου Κύπρου με επικεφαλής τη Δέσπω Φάττα-Κάσινου, συμπράττει με τους βραβευμένους δημιουργούς Αντώνη Παπαθεοδούλου και Ίρις Σαμαρτζή για τη δημιουργία ενός εικονογραφημένου βιβλίου γνώσεων με θέμα το νερό. 
Το «Μυστικό Βιβλίο του Μπλε Κύκλου» σκοπό έχει να μη μείνει μυστικό, αλλά μέσα από εικόνες και απλά παραδείγματα να δείξει σε όσο περισσότερα παιδιά μπορεί τις ιδιότητες που κάνουν το νερό πολύτιμο, τον κύκλο του στη φύση αλλά και στην πόλη και τους τρόπους που ολοένα ανακαλύπτουν οι επιστήμονες για να αφαιρούν τους ρύπους, ώστε να μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί προς όφελος όλων. Να κάνει και τα παιδιά μέλη της «Κοινωνίας του Αέναου Μπλε Κύκλου», της Blue Circle Society, μιας πραγματικής ομάδας νέων επιστημόνων και ερευνητών ταγμένων να καθαρίζουν, να προστατεύουν και να φροντίζουν το πιο πολύτιμο αγαθό στη Γη. 
Για την έκδοση συνεργάστηκαν επίσης οι ερευνήτριες του Διεθνούς Ερευνητικού Κέντρου Νερού Νηρέας Ειρήνη Μιχαήλ-Κορδάτου, Λήδα Ιωάννου-Ττόφα και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νηρέα Κώστας Μιχαήλ.
Όπως δηλώνει στην εισαγωγή του βιβλίου η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου Δέσπω Φάττα-Κάσινου, ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και η Ίρις Σαμαρτζή: «μπόρεσαν να μεταφέρουν δημιουργικά όλα τα τεχνικά, δύσκολα και ακαταλαβίστικα περί “νερολογίας” σε ένα βιβλίο γνώσεων». 
Το Μυστικό Βιβλίο του Μπλε Κύκλου μπορεί να αξιοποιηθεί και ως εκπαιδευτικό υλικό στα σχολεία.

 
Ένα εξαιρετικό βιβλίο για παιδιά από νηπιαγωγείο μέχρι και δημοτικό!
Χωρίζεται πολύ έξυπνα σε 8 "μυστικά" κεφάλαια σαν να βλέπεις σίριαλ!Κάθε κεφάλαιο τελειώνει έτσι που θες αμέσως να διαβάσεις την συνέχεια!


Είμαστε επισκέπτες και νέα μέλη της Κοινωνίας του αέναου μπλε κύκλου. Εκεί μας εξηγούν βήμα βήμα με πολύ απλό τρόπο ότι αφορά το νερό. Από που προέρχεται, πόσο και γιατί είναι σημαντικό, τον κύκλο του νερού και τον τρόπο που προσπαθούν να το καθαρίσουν για να μπορούμε να το επαναχρησιμοποιήσουμε!


Στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί το βιβλίο ως συνοδευτικό σε κάποιο σχολικό μάθημα, μπορείτε να κάνετε διάφορες εργασίες πάνω σε αυτό, να φτιάξετε αφίσα, να κάνετε εκπομπή ή γιορτή και να τα στείλετε όλα αυτά σε αυτό το email: bluecirclesocietykids@ucy.as.cy  για να τα δημοσιεύσουν στην σελίδα τους εδώ.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να το προμηθευτείτε από εδώ.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια