Λαχταριστό μπανόφι σοκολάτας...Banoffee chocolate pie!

By Ευαγγελία - 8:13 μ.μ.

Σήμερα η συνταγή είναι για ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά!
Μπανόφι!!!!

chocolate banoffee pie


Το έχω κάνει πολλές φορές, αλλά νομίζω πως αυτή την φορά πραγματικά το πέτυχα!!
Η αρχική συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη. Απλά εγώ το προσάρμοσα στα δικά μου δεδομένα.

Υλικά:
  • 2 ζαχαρούχα γάλατα
  • 2 κουτάκια (200γρ το καθένα) μπισκότα τύπου digestive με σοκολάτα γάλακτος
  • 1 σακουλάκι ( 100 γρ) κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 120 γρ βιτάμ - βούτυρο
  • 20 γρ φουντούκι κοπανισμένο ( προαιρετικά)
  • 1 βανίλια
  • 2 μπανάνες
  • μισή με μία κουταλιά του γλυκού στιγμιαίος καφές σε σκόνη ( προαιρετικά)
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος   (ανάλογα το σκεύος σας μπορεί να μην χρειαστεί όλη η σαντιγί και να χτυπήσετε μόνο τα 200 γρ με λιγότερη ζάχαρη άχνη)
  • 70 γρ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:

Πριν ξεκινήσουμε να κάνουμε το γλυκό,μετατρέπουμε τα ζαχαρούχα γάλατα σε καραμέλα ( dulce de leche). Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα ζαχαρούχα με την συσκευασία.( Μόνο το χαρτί βγάζουμε μην λιώσει!) Και το γεμίζουμε ως πάνω με νερό. Πολύ σημαντικό να είναι πάντα σκεπασμένα τα κουτάκια με νερό, γιατί αλλιώς θα είναι από κάτω καραμέλα και από πάνω ζαχαρούχο...Τα αφήνουμε για 3 ώρες σε μέτρια θερμοκρασία να βράσουν.
   Αν έχουμε χύτρα θα γίνουν περίπου στα 30 λεπτά !(Προσοχή μόνο να μην το αφήσουμε παραπάνω στην χύτρα και παραγίνει...(το' χω πάθει! Προτιμότερο να το ελέγξουμε στο μισάωρο και αν δεν είναι έτοιμο, το ρίχνουμε σε μία κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά και το ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να γίνει ανοιχτό καφέ - να έχει πήξει, ) 

Όταν είναι έτοιμα τα ζαχαρούχα, ξεκινάμε με το μπισκότο. Το βάζουμε στο multi να θρυμματιστεί καθώς και αν έχουμε και το φουντούκι.Λιώνουμε το βιτάμ - βούτυρο, τα αναμιγνύουμε και τα στρώνουμε στο πυρέξ - φόρμα, ή όπου θα βάλουμε το γλυκό. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει.

Ανοίγω τις συσκευασίες με τα ζαχαρούχα- καραμέλα. Τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω και τις σταγόνες σοκολάτας να λιώσουν.( Αν έχει περάσει ώρα και έχουν κρυώσει, πρώτα σε μία κατσαρολίτσα να ζεσταθούν και μετά στο μπολ).Προσθέτω την βανίλια, μια πρέζα αλάτι να τονίσει την καραμέλα και αν θέλω σε αυτό το σημείο σε ελάχιστο νεράκι ανακατεύω την κουταλιά του καφέ και την προσθέτω στο μείγμα. Στην συνέχεια το στρώνω πάνω στο μπισκότο. 

Τοποθετώ κομματάκια (μικρές ροδελίτσες) τις μπανάνες. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη για να γίνει σαντιγί και το γλυκό είναι έτοιμο!!! 








Η Αυθεντική συνταγή του Άκη θα την βρείτε εδώ.
Αλήθεια κάντε το και πείτε μου εντυπώσεις!!

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια