Γαμήλια οργάνωση...

By Ευαγγελία - 9:01 μ.μ.

Πριν ξεκινήσετε να σκέφτεστε το γάμο σας, αφιερώστε χρόνο στο να οργανωθείτε σωστά. Έτσι θα μπορέσετε να χαρείτε κάθε στιγμή μέχρι τη μεγάλη μέρα χωρίς άγχος, στρες και εντάσεις. 

  1. Καθορίστε το budget σας και προσπαθήστε να το τηρήσετε. Παρόλο που όλοι γνωρίζουμε ότι ένας γάμος κοστίζει, τα χρήματα είναι ένα ευαίσθητο θέμα που σε κανένα δεν αρέσει να το συζητάει. Είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε γνωρίζοντας ακριβώς πόσα έχετε διαθέσιμα να ξοδέψετε για το γάμο σας παρά να βρεθείτε προ εκπλήξεως όταν θα είναι πλέον αργά. Μη κάνετε καμία συμφωνία με προμηθευτές πριν έχετε μία καλή άποψη για τα κόστη στην αγορά.  Πολύ βασικό είναι να έχετε στο μυαλό σας οτι έχετε 10%-20% μικρότερο budget από όσο πραγματικά έχετε ώστε να μπορέσετε να προγραμματίσετε καλύτερα και να μην αγχωθείτε για τυχόν έξοδα της τελευταίας στιγμής. Επίσης, πάντα αναφέρετε στους προμηθευτές ότι έχετε 10% χαμηλότερο budget από όσο υπολογίζετε γιατί θα σας προτείνουν σίγουρα κάτι ακριβότερο.
  2.  Αν η οικογένειά σας δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο και θέλει να βοηθήσει με την προετοιμασία του γάμου σας θα είναι δύσκολο να τους πείτε όχι. Αναθέστε τους να ασχοληθούν με κάτι με το οποίο δεν θέλετε εσείς. Μπορείτε π.χ. να τους ζητήσετε να ψάξουν προσκλητήρια ,μπομπονιέρες ή διαθεσιμότητα σε εκκλησίες στις ημερομηνίες που θέλετε. Μπορείτε ακόμη να τους δείξετε τη μπομπονιέρα που θέλετε και να τους ζητήσετε να ψάξουν για καλύτερες τιμές, ή ακόμη καλύτερα τρόπο να τις κάνετε μόνοι σας. Το βασικό είναι ότι η τελική απόφαση θα είναι δική σας.
  3.  Συγκρίνετε όμοια πράγματα. Όταν ψάχνετε για χώρο δεξίωσης ή catering , μη συγκρίνετε τιμές, αλλά αυτό που σας προσφέρουν στη συγκεκριμένη τιμή. Ο κάθε προμηθευτής και συνεργάτης σας προσφέρει διαφορετικές υπηρεσίες, ποιότητα και ποσότητα. Θα πρέπει να αξιολογήσετε πολύ προσεκτικά τι προσφέρει ο κάθε προμηθευτής και σε τι τιμή. Κάτι που στην αρχή σας φάνηκε ακριβό, μπορεί τελικά να αξίζει πολύ περισσότερο.
  4.  Φτιάξτε ένα χρονοδιάγραμμα για τη μέρα του γάμου σας. Ποιός πρέπει να είναι που και τι ώρα. Ο μακιγιέρ, ο κομμωτής, ο φωτογράφος, ο dj, η εταιρία catering, το αμάξι, οι κουμπάροι και οι γονείς. Τι ώρα πρέπει να είστε στην εκκλησία, πόση ώρα θα αφιερώσετε για φωτογραφίες ώστε να μην αργήσετε στη δεξίωση. Τίποτα δεν ξεκινάει χωρίς εσάς, αλλά δεν είναι ότι καλύτερο να εμφανιστείτε μετά από 3 ώρες!
  5.  Ζητήστε βοήθεια όταν τη χρειαστείτε. Κανείς δεν είπε ότι η οργάνωση ενός γάμου είναι εύκολο πράγμα,και σίγουρα υπάρχουν περισσότεροι από ένας φίλοι και συγγενείς που θα θέλουν να σας βοηθήσουν. Όταν τους δώσετε να αναλάβουν κάτι μην ξεχάσετε να τους δώσετε και σαφείς οδηγίες του τι θέλετε και περιμένετε από αυτούς και χρονικά όρια που θα πρέπει να το κάνουν. Και φυσικά να είστε ξεκάθαροι ότι τον τελικό λόγο τον έχετε εσείς.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια