Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018

Υπέροχη Βασιλόπιτα Κέικ

Καλή Χρονιά με υγεία!!!


Φέτος ήταν η πρώτη φορά που έφτιαξα βασιλόπιτα για το σπίτι μας. Ήμασταν συνεχώς καλεσμένοι αλλού, όμως φέτος έστω και αργά την κόψαμε στο σπίτι μας. Δεν την περιποιήθηκα δεόντως μιας και θα ήταν για μεταξύ μας. Όμως έστω και μια μικρή διακόσμηση την έκανα. Εξάλλου το όλο ζουμί έχει να κάνει με το ίδιο το κείκ....είναι απίστευτα γευστικό...

η περσινή που έφτιαξα ήταν για το σπίτι της κουνιάδας μου

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια πάμε στο προκείμενο:

Βασιλόπιτα Κέικ

Υλικά:

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει
4 αυγά
1 φλ. καφέ κονιάκ
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
250 γρ βούτυρο
300 γρ ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
30 γρ ινδική καρύδα
λίγο αμύγδαλο καβουρδισμένο κοπανισμένο
φλουρί

σοκολάτα για επικάλυψη
ή βουτυρόκρεμα με ζαχαρόπαστα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τη βάζουμε στο ψυγείο. Συνεχίζουμε χτυπώντας το  βούτυρο πολύ καλά και προσθέτουμε την ζάχαρη και τους κρόκους. Στη συνέχεια το ξύσμα, τις βανίλιες, το κονιάκ και την καρύδα. Στο τέλος το γιαούρτι και την μαρέγκα και ανακατεύουμε χαλαρά να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος προσθέτουμε το αμύγδαλο και το αλεύρι. Και φυσικά το φλουρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 200oC. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με την οδοντογλυφίδα.

Κάντε τη...και θα με θυμηθείτε!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αν σας άρεσε το κείμενο που διαβάσατε, αφήστε το σχόλιο σας!!
Έτσι επικοινωνούμε καλύτερα...!