Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

1000 φύλλα με μπανάνα....!!

Για μιαν ακόμη φορά σας έχω συνταγή δοκιμασμένη που σαν αυτή άλλη δεν υπάρχει.

 Έτσι το προμοτάρει ο Άκης( * Πετρετζίκης) μιας και δική του έμπνευση είναι.
Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια
και αυτό το γλυκό είναι πολύ πλούσιο αφού μόνο το όνομά του έχει χίλια φύλλα...
πάμε να δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε για να κάνουμε το υπέροχο Μιλφειγ Μπανάνας!


Υλικά: για μονή δόση

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 3 κρόκους
  • 130 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη + extra για πασπάλισμα( ή και καστανή ζάχαρη)
  • 1/2 lt γάλα φρέσκο
  • 50 γρ βούτυρο
  • 2-3 μπανάνες ώριμες
  • 1 βανίλια
  • σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ kornflour
  • κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά

Εκτέλεση:

Αφού βγάλουμε το φύλλο από την κατάψυξη το βάζουμε να ξεπαγώσει στο ψυγείο για να μην λιώσει και να μπορούμε να το δουλέψουμε εύκολα. Το κόβουμε σε 8 κομμάτια και μετά το πασπαλίζουμε καλά με ζάχαρη άχνη ή με καστανή ζάχαρη ώστε να καραμελώσει στο φούρνο. Σε προθερμασμένο φούρνο λοιπόν για 15 - 20 λεπτά στους 190 oC.



Στον φούρνο μικροκυμμάτων βάζουμε ολόκληρες τις μπανάνες για 5-6 λεπτά. Αν θέλουμε να τις βάλουμε στον φούρνο γίνεται, απλά θα θέλει περισσότερη ώρα. Ξέρουμε πως είναι έτοιμες όταν έχουν μαυρίσει εξωτερικά και έχουν "σκάσει" βγάζοντας έξω την μαρμελάδα.


Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους με την μισή ζάχαρη και ελάχιστο γάλα. Το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Στο μπολ συμπληρώνω την βανίλια και τον cornflour. Στη συνέχεια λίγο λίγο το γάλα το ρίχνω στο μπολ και ανακατεύω και αφού έχουν πλέον την ίδια θερμοκρασία τα δύο μίγματα το ρίχνω στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω καλά αφού αμέσως θα γίνει κρέμα. Στο τέλος βάζω και το βούτυρο.


Προσθέτω και την μαρμελάδα μπανάνα που κάνει την διαφορά και το τοποθετώ στο πυρέξ μέσα στο ψυγείο για καμιά ώρα. Για να μην ιδρώσει προσέχουμε το ζελοφάν που θα βάλουμε να είναι "κολλημένο" πάνω του.


Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε σαντιγί και την ανακατεύω με την κρέμα. Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής για να έχει περισσότερη εμφάνιση μπανάνας.


Κόβω στην μέση τα φύλλα σφολιάτας ώστε να υπάρχουν 8 φύλλα με ζάχαρη και 8 χωρίς.
Τοποθετώ τα φύλλα πρώτα στο πυρέξ και μετά συμπληρώνω μία στρώση κρέμας. Στο σημείο αυτό τρίβω την σοκολάτα από πάνω. Και συνεχίζω με άλλη μία στρώση φύλλα και μία κρέμα.
Τελειώνω με τριμμένα φύλλα σφολιάτας και τα πασπαλίζω με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Όσο πιο γρήγορα το σερβίρουμε τόσο πιο τραγανό θα είναι, όσο παραμένει στο ψυγείο θα πανιάζει.





Εμένα μου αρέσει και έτσι και αλλιώς!!!! 

Σας φιλώ!!

26 σχόλια :

  1. Μπράβο χρυσοχέρα μου! Μου άνοιξες την όρεξη βραδυάτικα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ!!! Ελπίζω να την κάνεις και να σου αρέσει τόσο όσο και εμένα!!

      Διαγραφή
  3. Όσο μου αρέσει η μπανάνα σαν φρούτο δεν την αντέχω σαν γλυκό!
    Παρ'όλα αυτά είναι μια συνταγή που μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε κανά τραπέζι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα όπως και το πορτοκάλι στα γλυκά μου αρέσουν περισσότερο!!!!χαχα

      Διαγραφή
  4. Πω πω τι μου κάνετε σήμερα!!! Αποθηκεύτηκε και αυτή η συνταγή!!
    Από το πάρτυ του mama's and papa's!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχααα είδες...και εγώ ανυπομονώ να δω ποια θα αποθηκεύσω!!! Έτσι για να κάνουμε και τίποτα διαφορετικό και να μην τρώμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια!!!

      Διαγραφή
  5. Φαίνεται σούπερ!

    Μπράβο Ευαγγελία μου, μου αρέσουν πολύ και οι φωτογραφίες σου.

    φιλιά
    Αλεξία
    από το λινκ πάρτυ του mamasandpapas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ!!!!
      Καλά αυτό με τις φωτογραφίες, είναι θέμα...να πρέπει να ανακατέψω την κρέμα να μην κολλήσει και να έχω και την μηχανή στο χέρι να τραβάω...και να με ρωτάνε καλέ τι κρατάς την μηχανή;; και να λέω σαν τη διαφήμιση στην τηλεόραση με την γιαγιά..."Είναι για το blog!!!!!"....χαχαχαχαχ

      Διαγραφή
  6. Πιο νόστιμο γίνεται;;; Όχιιιι... θεϊκό... δεν αντέχω άλλο με τις σημερινές αναρτήσεις στο mama's n papa's θα πάθω υπογλυκαιμία !!!!! Ευαγγελία μου Χίλια μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαίνεται πολύ νόστιμο!!!Ότι έχει φύλλο σφολιάτας και μπανάνα,μου αρέσει πολύ!!!Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπημένο γλυκό το μιλφέιγ! Με μπανάνα δεν έχω δοκιμάσει ακόμη, Ευκαιρία ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι πρωτότυπο μιλφειγ είναι τούτο Ευαγγελία μου????!!!! Μμμμμ μου άνοιξες την όρεξη! Θα το έχω στο μυαλό μου για την επόμενη φορά που θα πειραματιστώ στην κουζίνα μου, για κάποιο γλύκισμα...βεβαίως, βεβαίως! Από το πάρτι της Εύης έρχομαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει πολύ!!!!! Εμάς έχει γίνει το αγαπημένο μας!!!

      Διαγραφή
  10. Πολύ πρωτότυπο και γιάμι φαίνεται! Φιλιά (από το πάρτη της Εύης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθηνούλα εσύ κάνεις τόσα ωραία πράγματα....αυτό δεν θα είναι τίποτε για εσένα!!!

      Διαγραφή
  11. Καλησπερα Ευαγγελία!Γενικώς το μιλφέιγ δεν μου πολυαρέσει.Η συνταγή αυτή όμως φαίνεται τόσο λαχταριστή και σε συνδυασμό με τη γεύση της μπανάνας που λατρεύω είναι σίγουρο πως θα τη δοκιμάσω! Ερχομαι από το πάρτυ της Εύης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την κάνεις Αναστασία μου!!! Περιμένω εντυπώσεις!!

      Διαγραφή
  12. Κι εσύ γλυκό του Άκη? Το πρωτοτυπο? Κι εγώ!!!!!
    Να σου πω αυτό μου είχε ξεφύγει, θα το δοκιμάσω..
    από το πάρτυ του mama's'n'papa's

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μμμμμ! Υπέροχο φαίνεται!! Λατρέυω το μιλφειγ και την μπανάνα <3
    Από το πάρτι της Εύης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού σου αρέσουν τόσο....να το κάνεις!!!!!!!!!!!φιλάκια!!!1

      Διαγραφή

Αν σας άρεσε το κείμενο που διαβάσατε, αφήστε το σχόλιο σας!!
Έτσι επικοινωνούμε καλύτερα...!