Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Λαχταριστό μπανόφι σοκολάτας...Banoffee chocolate pie!

Σήμερα η συνταγή είναι για ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά!
Μπανόφι!!!!

chocolate banoffee pie


Το έχω κάνει πολλές φορές, αλλά νομίζω πως αυτή την φορά πραγματικά το πέτυχα!!
Η αρχική συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη. Απλά εγώ το προσάρμοσα στα δικά μου δεδομένα.

Υλικά:
  • 2 ζαχαρούχα γάλατα
  • 2 κουτάκια (200γρ το καθένα) μπισκότα τύπου digestive με σοκολάτα γάλακτος
  • 1 σακουλάκι ( 100 γρ) κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 120 γρ βιτάμ - βούτυρο
  • 20 γρ φουντούκι κοπανισμένο ( προαιρετικά)
  • 1 βανίλια
  • 2 μπανάνες
  • μισή με μία κουταλιά του γλυκού στιγμιαίος καφές σε σκόνη ( προαιρετικά)
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος   (ανάλογα το σκεύος σας μπορεί να μην χρειαστεί όλη η σαντιγί και να χτυπήσετε μόνο τα 200 γρ με λιγότερη ζάχαρη άχνη)
  • 70 γρ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:

Πριν ξεκινήσουμε να κάνουμε το γλυκό,μετατρέπουμε τα ζαχαρούχα γάλατα σε καραμέλα ( dulce de leche). Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα ζαχαρούχα με την συσκευασία.( Μόνο το χαρτί βγάζουμε μην λιώσει!) Και το γεμίζουμε ως πάνω με νερό. Πολύ σημαντικό να είναι πάντα σκεπασμένα τα κουτάκια με νερό, γιατί αλλιώς θα είναι από κάτω καραμέλα και από πάνω ζαχαρούχο...Τα αφήνουμε για 3 ώρες σε μέτρια θερμοκρασία να βράσουν.
   Αν έχουμε χύτρα θα γίνουν περίπου στα 30 λεπτά !(Προσοχή μόνο να μην το αφήσουμε παραπάνω στην χύτρα και παραγίνει...(το' χω πάθει! Προτιμότερο να το ελέγξουμε στο μισάωρο και αν δεν είναι έτοιμο, το ρίχνουμε σε μία κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά και το ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να γίνει ανοιχτό καφέ - να έχει πήξει, ) 

Όταν είναι έτοιμα τα ζαχαρούχα, ξεκινάμε με το μπισκότο. Το βάζουμε στο multi να θρυμματιστεί καθώς και αν έχουμε και το φουντούκι.Λιώνουμε το βιτάμ - βούτυρο, τα αναμιγνύουμε και τα στρώνουμε στο πυρέξ - φόρμα, ή όπου θα βάλουμε το γλυκό. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει.

Ανοίγω τις συσκευασίες με τα ζαχαρούχα- καραμέλα. Τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω και τις σταγόνες σοκολάτας να λιώσουν.( Αν έχει περάσει ώρα και έχουν κρυώσει, πρώτα σε μία κατσαρολίτσα να ζεσταθούν και μετά στο μπολ).Προσθέτω την βανίλια, μια πρέζα αλάτι να τονίσει την καραμέλα και αν θέλω σε αυτό το σημείο σε ελάχιστο νεράκι ανακατεύω την κουταλιά του καφέ και την προσθέτω στο μείγμα. Στην συνέχεια το στρώνω πάνω στο μπισκότο. 

Τοποθετώ κομματάκια (μικρές ροδελίτσες) τις μπανάνες. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη για να γίνει σαντιγί και το γλυκό είναι έτοιμο!!! 








Η Αυθεντική συνταγή του Άκη θα την βρείτε εδώ.
Αλήθεια κάντε το και πείτε μου εντυπώσεις!!

30 σχόλια :

  1. δεν το πολυσυμπαθώ το μπανόφι, οπότε είναι η πρώτη φορά που βλέπω συνταγή και δεν μου τρέχουν τα σάλια! χιχιχι!!

    Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έπρεπε α μέναμε τότε μαζί για να το τρώω όλο μόνη μου!!!!!!χαχαχαχαχα
      για εμένα είναι από τα αγαπημένα μου!!!
      επίσης καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  2. πωπωπωπω...μπουκια και συγχωριο! τελειο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπουκιά και ζάχαρο για την ακρίβεια!!!! χαχαχαχ

      Διαγραφή
  3. Γεια σου Έβελυν:)))
    Λατρεύω banoffee!!! Εμπιστευόμαι τον Άκη και οτι κι αν εχω φτιάξει εχει πετύχει.
    Συγκεκριμένα για banoffee, επειδη το φτιάχνω συχνά, έχω να σου προτείνω δυο ακόμα συνταγές απο αγαπημένες μου food bloggers που αμφότερες σκίζουν!!! Συνταγές και bloggers:)
    Δοκίμασέ τες και θα με θυμηθείς. Οποτε και αν τις εχω εμφανίσει, δημιουργούν πανικό γεύσης:)
    http://eri-captaincook.blogspot.gr/2014/02/banoffee.html
    http://www.kitchenstori.es/2012/12/banoffee-pie.html
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως δεν θα το ξανακάνω αυτό το γλυκό....δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση!!!! Πάνω που έασα κανα κιλό, με βλέπω να παίρνω 10!!!! Όλο μόνη μου το τρώω....δεν μπαίνω καν σην διαδικασία να βγάλω πιάτο, ανοίγω ψυγείο και με το κουταλάκι λέω λίγο ακόμα, λίγο ακόμα!!!!!
      Θα τις κοιτάξω τις συνταγούλες!!!! Ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
    2. Ευαγγελία (και όχι Έβελυν, σωστά;) έχεις πολύ δίκιο:)))
      Είναι κόλαση το άτιμο και γεμάτο θερμίδες!!!
      Και εγω τελευταία το ελχω σβήσει απο τη μνήμη μου γιατί προσπαθω να χάσω κανά κιλό να βγω στην παραλία:))
      Καλημέρα σου γλυκιά!!!

      Διαγραφή
    3. xaxaxa το Evelyn είναι το καλλιτεχνικό!!!!
      οι συνταγές πάντως που μου έδιξες είχαν πολύ ενδιαφέρον...θα δοκιμάσω την καραμέλα και έτσι όπως έλεγαν!!!
      φιλιάαα

      Διαγραφή
  4. Τρελαίνομαι για banofee και χαίρομαι που ανέβασες αυτή τη συνταγή, επειδή ο άντρας μου δεν το πολυσυμπαθεί λόγω της έλλειψης σοκολάτας... την οποία μόλις κάλυψες!!! Θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ πως είναι από τα καλύτερα γλυκά που έχω φτιάξει αλήθεια!!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Αμάν!!! Τι μου κάνεις πρωί πρωί.....!!!!
    Ευχαριστώ για τη συμμετοχή στο link party μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν εχω δοκιμάσει ποτε! εντυπωσιάστηκα που έκανες το ζαχαρούχο καραμέλα! δεν το είχα ξαναδεί αυτό!
    τι μαθαίνει κανείς! χαχα ήρθα απο το λινκ πάρτυ της Ελεάννας σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια δεν το ήξερες; Είναι το dulce di lecce!!!!!! Είναι τέλειο να το κάνεις!!!!

      Διαγραφή
  7. Πολύ μου αρέσει το γλυκό αυτό αλλά δεν το φτιάχνω συχνά!
    Καλοφάγωτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξανά εδώ και από ότι βλέπεις τα γούστα μου δεν έχουν αλλάξει!
    όλο δικό σου λοιπόν κοριτσάρα μου!
    Από το πάρτυ της Ελεάννας μας έρχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Ευαγγελία μου!! Φαίνεται λαχταριστό!! Πολύ ωραίες και οι φωτό σου !! Μπράβο μπράβο μπράβο!! Άσε που λατρεύω μπανόφι...έρχομαι να με κεράσεις !! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε περιμένω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!φιλιάαααα

      Διαγραφή
  10. Σνιφ... τώρα είδα ότι είναι παλιά ανάρτηση...αίτημα να το ξαναφτιάξεις παρακαλώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχααχα έλα σου λέω, γιατί αν δεν έρθεις θα αναγκαστώ να το φάω μόνη μου και ποιος την ακούει την ζυγαριά μετά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  11. ωραίες οι φωτογραφίες! Ωραία και η συνταγή, εύκολη και νόστιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κι εμενα απο τα αγαπημενα μου... Το ζαχαρουχο με αποτελειωνει!!! Λαχταριστες οι φωτογραφιες σοτυ Ευαγγελια μου!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδώ και δύο βδομάδες που το ανακαλύψαμε έγινε τπ αγαπημένο μας. Το φτιάξαμε ήδη 3 φορές!

    Για να αποφύγω τη διαδικασία της καραμέλας απλώς βράζω πολύ λίγο το χαχαρούχο σε μέτρια φωτιά ανακατεύονυας συνέχεια.

    Για τη βάση βάζω τριμμένα γεμιστά μπισκότα με ελάχιστο βιτάμ ..σούπερ!

    Φιλιά
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν να σου πω την αλήθεια και εγώ όταν δεν έχω αρκετό χρόνο, έτσι κάνω με το ζαχαρούχο και εγώ...ααα και όσων αφορά το μπισκότο όντως σε κάποιους τους αρέσει με λιγότερο βιτάμ....

      Διαγραφή

Αν σας άρεσε το κείμενο που διαβάσατε, αφήστε το σχόλιο σας!!
Έτσι επικοινωνούμε καλύτερα...!