Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Πρώτη μου παρουσία στην ομάδα μαμαδομπλόγκ!

     Καταρχάς γελάω ήδη με την γραμματική διόρθωση του μπλογκ ( αυτό που σου κοκκινίζει τις λέξεις που δεν ξέρει )για την λέξη μαμαδομπλόγκ, αφού πατάω να δω τι μου προτείνει και χχαχαχα λέει : παραδοξολόγημα !!!!! Πού κολλάει δεν ξέρω!!!! χαχαχα

Λοιπόν, μου αρέσει που ξεκινάω έτσι αυτή την ανάρτηση γιατί είναι σα να σπάει ο πάγος μεταξύ μας...



       Αυτή η ανάρτηση, δημιουργείται με αφορμή την καινούρια ομάδα στο facebook  https://www.facebook.com/groups/mamadoblogs/. και μου δίνεται η ευκαιρία να συστηθώ σωστά σαν καινούρια blogger! Δεν θέλω να τα γράψω όλα αυτά στο προφίλ μου, προτιμώ να τα πω σε σας που βρισκόμαστε στην "ίδια σελίδα". Λίγοι είναι αυτοί, έως και ελάχιστοι, που θα το διαβάσουν αυτό, πέραν από εσάς που απευθύνομαι, οπότε θα γίνω ανοιχτό βιβλίο!!

     Ονομάζομαι Παπαρίζου Ευαγγελία, είμαι 28 ( πρόσφατα κιόλας τα έκλεισα  http://forhappymoments.blogspot.gr/2014/03/blog-post_6639.html )μένω ( δυστυχώς ; ...δεν ξέρω πλέον!)στην Αθήνα, και το λέω αυτό, επειδή είμαι από επαρχία και θα ήθελα ιδανικά όταν κάνω οικογένεια ( δλδ παιδιά) να επιστρέψω εκεί, όπου τα πράγματα είναι σχετικά πιο ήρεμα...Σπούδασα στην πανέμορφη, ερωτική και δεν ξέρω τι άλλο να πω Θεσσαλονίκη ( που βλέπω κάθε βράδυ στον ύπνο μου πως ξαναπηγαίνω, αφού έχω να πατήσω το πόδι από το 10...) φυσικοθεραπεία. Δούλεψα λίγα χρόνια πάνω στο αντικείμενο αυτό, αλλά τελικά διαπίστωσα πως δεν μου πολυαρέσει, αφού ότι σεμινάρια - συνέδρια παρακολουθούσα από εκεί και πέρα αφορούσαν την εργοθεραπεία σε παιδιά...Διαπίστωσα πως μου αρέσει πολύ να ασχολούμαι με τα παιδιά σε όποιο αντικείμενο και να ήταν αυτό, κάτι που ήταν τελείως αντίθετο με την άποψη μου όταν ήμουν 18, όπου και έπρεπε να επιλέξω σχολή....μπορούσα να πάω στο παιδαγωγικό που ήθελε τρελά η μάνα μου, αλλά εγώ ήμουν της άποψης, πως δεν τα πάω καλά με τα παιδιά!!!

Τέλος πάντων, να μην τα πολυλέω, πήγα σε ιδιωτικό ΙΕΚ για 2 χρόνια και πλήρωσα τα μαλλιοκέφαλά μου για να ξανασπουδάσω παιδαγωγικά αυτήν την φορά!!!!!!! Πόσο μα πόσο τραγική ειρωνεία!!!
Και τώρα υποαπασχολούμαι, έτσι για το χαρτζιλίκι που λένε, κάνοντας μαθήματα σε παιδιά δημοτικού με προβλήματα διάσπασης προσοχής.

    Κάπου εκεί στο τέλος της δεύτερης φοιτητικής μου ζωής, ξανασυνάντησα τον άντρα της ζωής μου...( δεν τα πολυλέω!!!!) Γνωριζόμασταν από τα 10 μας, ήμασταν ο ένας για τον άλλον ο πρώτος παιδικός έρωτας...και μετά χαθήκαμε λόγω καταστάσεων και φοιτητικής ζωής και όμως το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο που λένε και οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι, και πλέον είμαστε 2 χρόνια παντρεμένοι!!

    Τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε, ένιωσα πως ήταν ίσως και η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου, καθότι ένα τεστ εγκυμοσύνης βγήκε θετικό!! Δεν προσπαθούσαμε, απλά έτυχε!!
Όταν θεωρητικά βρισκόμουν στην 7η και κάτι εβδομάδα κύησης και πήγαμε να ακούσουμε καρδούλα, δεν την ακούσαμε ποτέ....Παλίνδρομη κύηση μας είπε ο γιατρός.
Σε σχέση με το πως το αντιμετώπισαν οι γύρω μου, εγώ το πήρα πολύ χαλαρά...ίσως γιατί δεν το προσπαθούσαμε, ίσως γιατί έπεισα τον εαυτό μου πως ο Θεός ήθελε να έχω ένα αγγελουδάκι μεσίτη στον ουρανό...Δεν ξέρω...
Κατά την διάρκεια της απόξεσης, μου βρήκαν διάφραγμα μήτρας, έκανα το χειρουργείο, δλδ την επεμβατική υστεροσκόπηση και πλέον από αυτή την πλευρά είμαστε έτοιμοι, αυτή την φορά να προσπαθήσουμε. Βέβαια για προληπτικούς λόγους, έκανα και μία εξέταση για θρομβοφιλία, από την οποία περιμένω αποτελέσματα εντός των ημερών.

{ 14/4/14
Τελευταία ενημέρωση

Ωχ...καλό αυτό με την ημερομηνία... Λοιπόν τα αποτελέσματα βγήκαν...κληρονομική θρομβοφιλία!!!!
Ναι λοιπόν, το έχω και αυτό!!!!! Μου είπαν για κάποιες αντιπηκτικές ενέσεις...
Όποια ξέρει κάτι παραπάνω ή το έχει περάσει και η ίδια, θα ήθελα να μου πει την εμπειρία της...}

Ελπίζω να ήταν ένα τυχαία συμβάν όπως σε 10000000 γυναίκες ανά τον κόσμο...

    Το μπλογκ ήρθε πολύ τυχαία στον δρόμο μου...ενώ με τον υπολογιστή και το ίντερνετ ασχολούμαι αρκετά έως πολλές ώρες θα έλεγα...

    Παλιά κάπου γύρω στο 2009 είχα προσπαθήσει ξανά αλλά χωρίς να καταλαβαίνω τι είναι αυτό και το παράτησα..ήταν σαν το facebook το 2007-8 που μου είχαν πει κάποιοι φίλοι μου από το εξωτερικό να join...και έβλεπα εκεί κάτι ότι γράφανε στο wall και δεν καταλάβαινα τι ήταν αυτή η χαζομάρα όπως το έλεγα, αφού δεν ήταν μεταφρασμένο στα ελληνικά και δεν το είχε και κανένας γνωστός μου, οπότε το παράτησα!! Και μετά από κανά 2 χρόνια, που γίνεται ο πρώτος χαμός με το fb στην Ελλάδα, κάνω από την αρχή εγγραφή, έχοντας ξεχάσει το παλιό προφίλ, και μου εμφανίζει ( υπάρχει και άλλος χρήστης με αυτό το email και τα προσωπικά στοιχεία ίδια...είστε φίλοι, ή είστε το ίδιο πρόσωπο; )
 - Το παλιό προφίλ το έχω κρατήσει για να στέλνω βοήθεια στα παιχνίδια...-

Ξανά επανέρχομαι στο θέμα...

Η καλή μου φίλη Ευτέρπη, που έχει εδώ και καιρό αυτό το http://koritsimalama.blogspot.gr/ μπλογκ, μου πρότεινε να κάνω και εγώ...Έτσι λοιπόν αποφάσισα χωρίς όμως και πάλι να ξέρω τι είναι ακριβώς η ιδέα του να έχεις ένα μπλογκ, να φτιάξω ένα, ώστε να προωθήσω ( τρομάρα μου!!!) τα ψηφιακά άλμπουμ που φτιάχνω ερασιτεχνικά, μπας και αρέσουν σε κανένα και μου πει να του φτιάξω....
Οπότε άρχισα ( και συνεχίζω αφού το ξεκίνησα...) να δημοσιεύω πράγματα που αφορούν τις πιο ευτυχισμένες στιγμές για έναν άνθρωπο. Μέσα σε αυτές είναι και ο γάμος, όπου κοινοποιώ κάποια άρθρα - συμβουλές για τις μελλόνυμφες...

Ώσπου, μια φίλη η Katerina Dandoulaki-Xioni έγινε μέλος στην νεοσύστατη ομάδα Μαμαδο- blogs και απλά την ακολούθησα....και βρήκα τον σωστό τον δρόμο!!!!

Με αφορμή λοιπόν, την σημερινή ημέρα που είχε τις ψηφιακές γειτονιές, αποφάσισα να μπω πιο σωστά στο blogging και να ξεκινήσω με "ακροατήριο" μου εσάς ένα νέο κεφάλαιο σε αυτόν τον δικτυακό τόπο....
Και για να είμαι τυπική με την ομάδα...μαμά θεωρητικά είμαι, αφού έστω ένα παιδάκι στον ουρανό έχω, και πρακτικά, "κρατάω" - "μεγαλώνω" το 9 μηνών ανηψάκι μου, αφού οι γονείς της λείπουν τουλάχιστον ένα 10 ωρο από το σπίτι.

Τελειώνω εδώ αυτό το "σεντόνι" ανάρτησης, που είναι γεμάτο με παρενθέσεις...
Χάρηκα πολύ που τα έγραψα όλα αυτά, νιώθω σαν να σας γνώρισα καλύτερα, ίσως γιατί ανοίχτηκα...

Σας ευχαριστώ πολύ που μοιραστήκατε μαζί μου αυτό, το πρώτο από καρδιάς γραπτό...
και σας ζητώ συγνώμη για την μακρηγορία μου!!!

36 σχόλια :

 1. καλησπέρα Ευαγγελία.Χαίρομαι που σε βρήκα εδώ.Πάντα μου αρέσει να ανακαλύπτω καινούρια blog και να διαβάζω.Καλή σου συνέχεια και αν θες μπορείς να επισκεφτείς και το δικό μου blog κάποια στιγμή.
  http://stvassoyahoogr.blogspot.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ!!!! Το επισκέφτηκα ήδη!!!!! Να χαίρεσαι την ηρωίδα σου!!!!

   Διαγραφή
 2. Kαλώς την και απο εδώ λοιπόν!
  Χαίρομαι που πήρες το θέμα της παλλίνδρομης στις πραγματικές του διαστάσεις. Εγώ δυστυχώς δεν το είχα πάρει τόσο ελαφριά, ίσως επειδή έπαθα δυο παλλίνδρομες στη σειρά... Παρόλα αυτά, μετά από πολλά δεινά απέκτησα τα δυο μου παιδιά. Θα προτιμούσα όμως να μην είχα αυτούς τους ''μεσίτες'' στον ουρανό. Καλή αρχή με το blogging και ακόμα καλύτερη συνέχεια! θα τα λέμε και στην ομαδούλα μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ναι σε καταλαβαίνω...ελπίζω και εγώ κάποτε να έχω 2 τουλάχιστον!!!!! πιτσιρίκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλώς την και επίσημα λοιπόν, μια και εμείς τα έχουμε ξαναπεί!
  τις λεπτόμερειες για το θέμα μας θα τις πούμε αναλυτικά μεταξύ μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Χαίρομαι που μας άφησες να σε γνωρίσουμε καλύτερα Ευαγγελία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είμαστε μια μεγάλη- μεγάλη οικογένεια!!!!!!
   Είναι ανάγκη λοιπόν να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας.

   Διαγραφή
 6. Εβελινα μου!! Ποσο χαρηκα που τα διαβασα ολα αυτα!! Μπραβο για το θαρρος και την υπομονη σου με την αποβολη,δεν ξερω αν εγω θα μπορουσα να το παρω τοσο χαλαρα... Παντως η θρομβοφιλια απο ο,τι ξερω, ειναι αντιμετωπισιμη, μια γνωστη μου με το ιδιο προβλημα εκανε το μωρακι της κι ειναι μια χαρα. Η μονη ταλαιπωρια ειναι οι ενεσεις ισως, αλλα αν θες πολυ το μωρακι, ολα τα αλλα αντεχονται... Οσο για το σωστο δρομο που τον βρηκες απο μενα... τι να πω! Με πηραν τα δακρυα...Κυριως διοτι δεν πιστευω οτι ειναι και τοσο καλο τεχνικα, συγκρινοντας το με αλλα. Χαιρομαι ομως παρα πολυ κ σ ευχαριστω <3 Σε φιλω γλυκα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Την δύναμη, το θάρρος και την υπομονή, την χαρίζει απλόχερα ο Θεός...!
   Βασικά, αυτό θέλω να ακούσω...πως και άλλες έχουν αποκτήσει τελικά παιδάκι...
   Είθε ο Θεός να μας το φέρει...τι να πω!!!
   Όσων αφορά το blog...όλοι εξελισσόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι!!! Τι πα να πει αυτό;
   Φιλάκιαααααα

   Διαγραφή
 7. Καταρχήν απόλαυσα τη μακρηγορία σου!
  Χαίρομαι πολύ για τον τρόπο που το αντιμετόπισες και να μην ανησυχείς καθόλου παιδάκια θα κάνεις. Έχω φίλη που έχει κάνει ήδη δύο παιδάκια, λίγο κουραστική η διαδικασία με τις ενέσεις αλλά όλο πήγαν περίφημα και με τα δύο παιδάκια.
  Φιλιά πολλά και keep blogging!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι που απόλαυσες την ανάρτηση!!!
   Εύχομαι ο Θεός να μου δώσει...
   Σε ευχαριστώ πολύ!!!

   Διαγραφή
 8. Ευαγγελια, έμαθα νέα πραγματα για σένα απο το link party του Γιναμε Γονείς. Είναι ωραίο που τυχαία ασχολιόμαστε αρχικα με blog και μετα το αγαπάμε. μακαρι να ειχα χρόνο να έκανα περισσοτερα αλλα....
  Σου ευχόμαι τα καλύτερα( θα ερθουν).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε καταλαβαίνω.. . και εγώ αν είχα χρόνο περισσότερο καθώς κ χρήματα θα έκανα πολλά! Σε ευχαριστώ για τις ευχές!

   Διαγραφή
 9. Καλημέρα Εβελίνα! Είναι τόσο όμορφο να γνωρίζουμε τα πρόσωπα πίσω από τα blogs και να που η Μάρθα μας έβαλε να το κάνουμε μέσα από το πάρτυ της. Ενώ σε διαβάζω και στο mamarelax και από εδώ δεν είχα δει αυτή την ανάρτηση. Εγώ αν και δεν διαγνώστηκα με θρομβοφιλία έκανα την αντίστοιχη αγωγή με ενέσεις (δεν έχω καταλάβει γιατι;). Δεν είναι τίποτα πάντως. Μερικά τσιμπήματα στην κοιλιά. Η χαρά του ότι θα κάνεις το παιδάκι σου ξεπερνάει κάθε "τσιμπηματάκι". Οπότε μην ανησυχεις.
  Χάρηκα που σε γνώρισα και μεσα από αυτή σου την ανάρτηση!
  Πολλά φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ.. . και εγώ πλέον έχοντας περάσει καιρός από τότε δεν φοβάμαι πλέον,αρκεί να έρθει ένα μωράκι που ελπίζω ο θεός να μου το στείλει!

   Διαγραφή
 10. καλως σε βρηκα! με αφορμή το λινκ πάρτυ του Γίναμε Γονείς ήρθα και είδα ότι έχουμε πολλά κοινά!
  Είχα κι εγω 2 παλίνδρομες κυήσεις αλλά τωρα έχω 2 παιδιά! Είναι πιθανό να έχω κι εγω κληρονομικη θρομβοφιλία κι ετσι έκανα και στις δυο μου εγκυσμοσύνες τις ενέσεις που σου είπαν! Πήγαν όλα καλά με αυτές και κράτησα γερά και δυνατά μωράκια στην αγκαλιά μου! (και το εννοω δυνατά, σχεδον 4 κιλα στο βαρος το καθενα χαχα). Δεν επηρεάζουν κάθολου το μωρο τις κάνουν χιλιάδες γυναίκες! Είναι βέβαια λίγο επίπονο καθε μέρα αλλά 9 μηνες είναι περνάνε! εύχομαι με το καλό να μείνεις έγκυος και όλα να πάνε καλά! χαρηκα πολυ που βρηκα το μπλογκ σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και εγώ χαίρομαι που με βρήκες και σου εύχομαι να σου ζήσουν τα αγγελούδια σου !

   Διαγραφή
 11. Γειά σου Ευαγγελία μου!σου εύχομαι σύντομα να αποκτήσεις ένα παιδάκι ή και δυο μαζί..πού ξέρεις..σε διαβάζω στο περιοδικό και βρίσκω ενδιαφέροντα τα άρθρα σου!φιλιά πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αυτό το απωθημένο με την επαρχία..!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα πραγματικά είδες όλες μας για την επαρχία μιλάμε !

   Διαγραφή
 13. Θρομβοφιλιασμένη κι εγώ! Με τις ενεσούλες μου ανά χείρας ήμουν στην εγκυμοσύνη!
  Λεπτομέρειες αύριο! ;)
  Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την συμμετοχή κοριτσάρα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν θα απαντήσω για την ανάρτηση αλλά για το πόσο ωραία περάσαμε σπίτι σου !

   Διαγραφή
 14. Γλυκιά μου Ευαγγελία... η θρομβοφιλία δεν είναι τίποτα μην ανησυχείς- μακάρι να είχα μόνο αυτό! Απλά θα κάνεις αντιπικτηκές ενέσεις στην κοιλίτσα σου καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης! Θα σε κουράσει, θα σε τσούζει λιγάκι, θα μελανιάζεις κιόλας, όμως μόλις κρατήσεις το μωράκι σου αγκαλιά θα τα ξεχάσεις ΟΛΑ! Σε διαβεβαιώ. Σε φιλώ γλυκά και σου εύχομαι γρήγορα και ανώδυνα ένα μωρό στην αγκαλιά σου <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σου !

   Διαγραφή
 15. Ευαγγελία μου, με αφορμή το σημερινό link party της φίλης μας Μάρθας, μπήκα και διάβασα όλα όσα είχες γράψει και χαίρομαι που σε γνώρισα λίγο καλύτερα! Να μη στεναχωριέσαι καθόλου, θα έρθει σύντομα η μέρα που θα κρατήσεις το δικό σου μωρό ή μωρά (ποτέ δεν ξέρεις!) στην αγκαλιά σου! Να 'σαι σίγουρη! Και να μην το βάζεις κάτω, απλά να αποβάλεις το άγχος (αν έχεις...) γιατί κάνει κακό, άσε τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους κι από εκεί που δεν το περιμένεις, θα γίνουν όλα δια μαγείας! φιλάκια, έρχομαι από το πάρτι :)

  Υ.Σ.: κι εγώ όταν πρωτοξεκίνησα το μπλογκ μου, ήμουν παντελώς άσχετη. Όχι ότι τώρα είμαι σχετική αλλά να τα καταφέρνω καλύτερα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καταρχάς σε ευχαριστώ για τις ευχές και δεύτερον γελάω με το υστερόγραφο σου και εγώ και καλά τώρα είμαι πιο σχετική λέμε τώρα !

   Διαγραφή
 16. Ευαγγελία μου πολύ μου άρεσε που σε γνώρισα καλύτερα! Είμαστε πολλές τελικά με παλλίνδρομες κυήσεις :-(
  Κι εγώ δύο πριν αποκτήσω τα αγόρια μου. Στα 27 μου. Και ενέσεις θρομβοφιλίας χωρίς να έχω τελικά. Σου εύχομαι λοιπόν ελνα θετικό τεστ! Φιλιά πολλά! Από το πάρτι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ πολύ ! Τελικά ναι είμαστε πολλές! !Ελπίζω κ εγώ να λέω κάποια στιγμή πως πριν κάνω παιδί περασα κ αυτο....

   Διαγραφή
 17. Ευαγγελία μου ξαναγυρίζω, αυτή τη φορά γνωρίζοντας σε καλύτερα! Εύχομαι πολύ σύντομα να κρατήσεις στην αγκαλιά Σου το δικό σου μωράκι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ευαγγελία, χάρηκα πολύ που σε διάβασα αυτό το υπέροχο κείμενο!Δεν ξέρω αν έχεις ιδέα από μπλογκ, αν είσαι καλύτερη παιδαγωγός ή φυσικοθεραπεύτρια, το σίγουρο όμως είναι ότι γράφεις πολύ καλά και κρατάς τον αναγνώστη!!! Να είναι η ζωή σου γεμάτη happy moments!! xxx

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια ! Επίσης

   Διαγραφή
 19. Ευαγγελία μου σε γνώρισα καλύτερα εχθές και χάρηκα πολύ!!!!Είσαι μία γλύκα!!! Εύχομαι όλα να έρθουν στη ζωή όπως τα έχεις ονειρευτεί !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια !

   Διαγραφή

Αν σας άρεσε το κείμενο που διαβάσατε, αφήστε το σχόλιο σας!!
Έτσι επικοινωνούμε καλύτερα...!